Dětem nejen k svátku

Dětem nejen k svátku

V tomto období hodnotíme průběh májových oslav ve všech částech našeho okresu. I u nás v Lišově proběhly již tradičně oslavy – 1. května, cyklistický výlet, – 8. května, kladení věnců u hrobu sovětského vojáka i u památníku padlých ve druhé světové válce s lampionovým průvodem. Přesto se stala jedna mimořádná událost. Dne 9.5. 2012 jsme v Lišově slavnostně otevřeli v domě s pečovatelskou službou rodičovské centrum „ Lišáček “.
Všude se těmto centrům říká mateřské, ale my nechceme diskriminovat tatínky a dědečky, kteří tam se svými potomky také chodí.
Předcházela tomu spousta práce, např. průzkum zájmu mezi rodiči, sehnat vhodné provozní místnosti, vybavení pro děti ve věku prakticky od 0 do 5ti let a v neposlední řadě také peníze včetně sponzorů. Ale dobrý nápad se nakonec uskutečnil a po měsíci provozu lze říci, že zájem je obvzvláště při horším počasí veliký. Děti si nejvíce užívají skluzavku do míčků, kuchyňku, opravářskou dílnu a vůbec všechny pohyblivé hračky. Pro ty úplně nejmenší je k dispozici bazének s hrazdičkou, různými cinkátky a zvonítky. Při tom se mohou převalovat a lézt bez nebezpečí, že na ně větší děti v zápalu hry šlápnou.
Maminky si chystají různé aktivity, např. cvičení, tanečky, malování s dětmi, ale i různé přednášky a výměnu zkušeností pro sebe. Všem, kteří se na této akci podíleli, patří veliký dík. V současné době připravujeme vybudování „ oranžového hřiště“, na které se nám podařilo získat dotaci. Tak o tom zas příště.
M. Joanidu

Příspěvek byl publikován v rubrice Lišov, Články se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.