ŽIVOT HANDICAPOVANÝCH

Jednou až dvakrát za měsíc se na naší univerzitě v Českých Budějovicích konají studentské diskusní večery, kde hlavními aktéry nejsou profesoři, ale jsou to lidé z řad studentů. Pokud vědí o tématu, které by lidi mohlo zajímat, mohou si vyzkoušet jaké to je, být na okamžik přednášejícím a sdělit svým „spolužákům“ něco málo o problematice tématu, které si vybrali.
Dne 17.4. 2012 se i Marek Müller , student Teologické fakulty oboru sociální a charitativní práce (člen klubu 1.máje), a Katarína Kolaříková, studentka Zdravotně sociální fakulty oboru speciální pedagogika (členka klubu 1.máje a členka KSČM) rozhodli zasvětit své známé, přátele, spolužáky do pro ně velmi dobře (i z praxe) známého tématu ze sociální oblasti. Diskusní večer byl zaměřen na problematiku handicapovaných osob. O Způsobu života a útrapách postižení, ale také o veselých zážitcích se svým stejně postiženým kamarádem popovídal zrakově postižený student Teologické fakulty, Marek, který nám předvedl i nějaké kompenzační pomůcky jako notebook s hlasovým zařízením, řádek, teploměr, hladinku, aj.
Problematiku handicapovaných osob, způsob jejich života a zapojení do společnosti probrala studentka zdravotně sociální fakulty Katarína Kolaříková, která pomáhá svým rodičům starat se o mentálně postiženého bratra, a proto jí je tato problematika velmi blízká.

Marek Müller a Katarína Kolaříková

Příspěvek byl publikován v rubrice Klub 1. máje, Články se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář u ŽIVOT HANDICAPOVANÝCH

1. Snaha o spojení napsal:

přes rok pracuje na plánu sociálního rozvoje což bude třeba i financovat a naši zastupitelé o tom buď nic nevědí a nebo se v tom neumí orientovat.Ti mladí to za ně ale neudělají.