Členové klubu 1. Máje darovali krevní plazmu

Dne 11. 4. 2012 jsme darovali krevní plazmu. Lidem se dá pomoci mnohými způsoby. Nač jen sedět doma a přemýšlet, jakou velkou reformu provést, co velkého udělat, abychom mohli všem pomoci. Říká se, že se má začínat od maličkostí. Proto jsme se s mým kamarádem rozhodli, zajít do PLAZMAFERA v Českých Budějovicích a darovat krevní plazmu. Pro nás, jako dárce, je maličkostí, přijít na odběrový sál, nechat si zavést do žíly jehlu a dát svou plazmu, ale lidem, který ji potřebují, to může zachránit život. Rozhodně to z naší strany nebylo naposledy a pokud i vy chcete nějak pomoci a můžete, staňte se též dárci.
Na otázku, proč jsme se rozhodli darovat krevní plazmu, jsme odpověděli takto:
Otakar Štindl – Ze dvou důvodů, chtěl jsem to vyzkoušet a také učinit „dobrou věc“ – to jest, přispět na pomoc druhým.
Katarína Kolaříková- Chci pomáhat lidem a dokud jsem zdravá, tak proč ne i touto cestou? Nemá cenu jen mluvit o pomáhání druhým, ale měli bychom konat činy.

Autor: Katarína Kolaříková a Otakar Štindl

Příspěvek byl publikován v rubrice Klub 1. máje, Zpravodajství se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář u Členové klubu 1. Máje darovali krevní plazmu

1. Odpověď napsal:

Takovouto nenápadnou činností pomáháte lidem a to člověka potěší. Když jsem byl zdravý a mladý,daroval jsem také a spolupracovali jsme v Bratislavě s dětským popáleninovým centrem a když jsme ty dětičky viděli tak to s námi vždy otřáslo.Toto je potřeba stále a zároveň vás to i zoceluje.Díky za ty potřebné