JOSEFOVSKÁ BEZ JOSEFA

JOSEFOVSKÁ BEZ JOSEFA!!!

Klídek, klídek. Toto není žádný vtípek. Pokojně se usaďte, nastražte své bystré oči a pozorně čtěte od začátku, až do konce jedním nádechem. No dobrá, raději více nádechy.
Dne 24. března 2012 se uskutečnila, již počtvrté, akce klubu 1. máje, Josefovská. O co vlastně šlo? Kolem 15. hodiny odpolední se začali sjíždět do Plané u Českých Budějovic členové klubu 1. máje a naši významní hosté, jmenovitě Lukáš Kollarčik (předseda SMKČ), Ludvík Šulda (předseda SČKP- společnost česko-kubánského přátelství) a dále Lenka a Stanislav ze SMKČ.
Odebrali jsme se do salónku, který jsme měli rezervovaný a postupně se představili. Nejprve vystoupil Jan Pikous, který přivítal naše hosty a zároveň představil klub 1. máje. Taktéž Ivan Nadberežný, který poděkoval za příjezd našich hostů a jejich ochotu seznámit nás se svými názory a činností.  V případě SMKČ i přes to, že většina z nás s nimi ne scela souhlasí.
Lukáš Kollarčik si vzal, po představení, úvodní slovo, aby nám řekl něco o činnosti SMKČ a uvedl některé věci na pravou míru. Po představení následovala diskuze, která byla proložena otázkami. Do příspěvku otázek přispěl i člen klubu 1. máje, Martin Lapeš, na jehož otázku, kolik má SMKČ členů bylo odpovězeno „ i se sympatizanty to činí něco málo přes stovku.“ Další otázka, která mě velmi zaujala zněla asi takto : „Jaký je váš recept na získávání nových členů?“ a odpověď? „Jednoduchý, musíte být vidět.“ Po této odpovědi zavládlo ticho a my, členové klubu 1. máje, jsme se zamysleli. Ano!! Od teď nás skutečně bude vidět!!
Úvodní slova uzavřel Ludvík Šulda a poté začal volný program, kde jsme se mohli bavit a radit mezi sebou či nadále diskutovat s našimi hosty. Ti, kteří měli stále ještě dost energie, se odebrali po 20:00 do centra města Českých Budějovic a tam se pokračovalo, ale spíše už v přátelském, relaxačním duchu.
Nemyslím si, že by daná diskuze byla pro nás zbytečná. Jak nám mnozí opakují stále dokola, musíme se sebevzdělávat. Jak se lépe vzdělávat, než se setkat i s členy SMKČ a vyslechnout si jejich názory a postoje, proto tedy doufám, že se opět příští rok setkáme na stejném místě, ve stejném počtu, ale třeba i v počtu vyšším.

Katarína Kolaříková

Příspěvek byl publikován v rubrice Klub 1. máje, Novinky, Články se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.