Josefovská 2012

Již čtvrtý ročník setkání mladých členů a sympatizantů KSČM z Českobudějovicka – Josefovská 2012 se dle reakcí účastníků velmi povedl. Konečně se podařilo překročit magickou dvacítku účastníků.
Klub 1. máje na toto již tradiční březnové setkání pozval jako hosty soudruhy Šuldu a Kollarčíka, jejichž jména spojovaná s mladými komunisty slýcháme často z médií a přijeli nám přednést své zkušenosti z veřejného a stranického života. Soudruh Ludvík Šulda je předsedou SČKP a jako vedoucí oddělení ÚV KSČM má na starosti činnost Komise mládeže. Jako představitel SMKČ zde byl její předseda s. Lukáš Kollarčík.
Poté, co hosté představili svou činnost a problematiku, kterou každodenně řeší, jsme měli možnost diskutovat například nad tématem poslání komise mládeže, jejího potenciálu a způsobu zefektivnění spolupráce jednotlivých levicových subjektů.
Soudruh Kollarčík hovořil o raketovém nárůstu členské základny SMKČ. Před třemi lety začínali s jednadvaceti členy a dnes i se sympatizanty hravě překračují stovku. Když jsme se zeptali, v čem tkví základ jejich úspěchu, odpověděl bez váhání: „ Musí vás být vidět.“.
Ne vždy se nám daří v dostatečné míře prezentovat činnost klubu 1. máje. V tomto se soudruhem Kollarčíkem naprosto souhlasíme. Věříme, že jsme se na společném jednání vzájemně obohatili o zkušenosti a dokážeme je využít v prezentaci své činnosti na veřejnosti.
Za klub 1. máje ještě jednou děkuji všem hostům a účastníkům za příjemně strávené odpoledne.
Jan Pikous

Příspěvek byl publikován v rubrice Klub 1. máje, Novinky, Články se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.