Čeho se máme ještě vzdát?

Stojím si tak na prahu prašné cesty a hledím do dálky na modré moře fotovoltaických panelů hrdě se tyčících na nejúrodnější půdě v okolí. Přehrávám si v duchu vyprávění pamětníků na doby, kdy se česká krajina na jaře zelenala nejrůznějšími plodinami. V obchodech bylo k dostání voňavé maso z domácích chovů, čerstvé ovoce a zelenina, poctivé mléko, co po dvou dnech přirozeně zkyslo a nezměnilo se jako dnes v plesnivé cosi.

Jak doba pokročila, prý se už se nevyplatilo pěstovat u nás zemědělské plodiny, chovat hospodářská zvířata, vyrábět dříve proslulé zboží. Dnes ve státě manažerů a finančních expertů je jedinou cestou dovážet maso z Německa a Polska, ovoce z Portugalska, výrobky z Číny.

Dobrá, zbavili jsme se tedy přítěže, která bránila našemu blahobytu. Už ale utekla dlouhá doba, tak kde ten blahobyt je?

Ještě páni finančníci nemají dost? Naše zem opravdu nevzkvétá. Lék je opět jasný. Máme se zbavit dalších přítěží. Prý si už nemůžeme dovolit státní školství, zdravotnictví, penzijní systém.

Kde se to zastaví? Čeho se máme ještě vzdát? Co nám vlastně ještě zbývá?

Kde se to zastaví? Čeho se máme ještě vzdát? Co nám vlastně ještě zbývá? … jen oči pro pláč?

Postavme se proti této cestě do pekel !

Řekněme jasné NE! této vládě.

Připojme se k demonstraci 21. dubna.

Příspěvek byl publikován v rubrice Klub 1. máje, Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.