Jihočeši s napětím sledují boj o budoucnost Budvaru

Již několik dní hýbou děním v regionu zprávy o chystané změně ve vedení Budějovického Budvaru. Zdánlivě nelogické rozhodnutí ministerstva zemědělství o nahrazení Jiřího Bočka ve vedení podniku by mělo pro Českobudějovicko dalekosáhlé důsledky. Petr Bendl připravuje živnou půdu pro privatizaci podniku.
Snahy o privatizaci Budvaru nejsou ničím novým, v podstatě jde o vzkříšení nápadu vlády Mirka Topolánka, přesto mne zaskočil způsob, jak se ODS snaží legitimizovat privatizaci výborně prosperujícího národního podniku.
Jasným záměrem bossů z ODS je nastrčit nové vedení, které proslulý pivovar utlumí a nakonec se ještě pod cenou “salámovou metodou” po částech prodá Američanům. Jako se již stalo mnohokrát v polistopadové minulosti, stane se i dnes a společnost Anheuser-Busch svou nově pokořenou konkurenci zahubí. Jak jednoduché pak bude říci, že národní podnik je jednotka překonaná a v kapitalismu pro ni není místo. Bez řízené destrukce z ministerstva může Budvar nadále prosperovat .
Jako zastupitel města České Budějovice a člen KSČM říkám razantní NE! Snahám vedoucím k privatizaci světoznámého národního podniku Budvar.
Jan Pikous

Příspěvek byl publikován v rubrice Klub 1. máje, Články se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.