Týden v 10 větách – Což takhle dát si…

Další kauza ohledně potravin je na světě. Levné potraviny u nás a na západě jsou rozdílně kvalitní. Stejně nazvané výrobky renomovaných firem mají různě receptury na východě a na západě. Máslo z válečných zásob a další podrazy. Rádoby upřímné vysvětlování mluvčích firem na co máme a nemáme. Krčení ramen českých a evropských politiků a úředníků, že se nic neděje. Ale děje. Dvacet let po revoluci a dvě třetiny lidí nedosáhna ani zdaleka na průměrný plat. Lidé po dvaceti letech,aby se povznesli a líbali ruce privatizačním odborníkům za jejich geniální dílo, si šahají na dno. A tady jsou ty vzdálené souvislosti. Německý chudý má alespoň ke svému postavení kvalitní potravinu zaručenou, kdežto český aby volil mezi kvalitou nabízeného sortimentu nebo kvalitou psí konzervy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.