Obchvat Lišova

Již v jiném článku jsem se zmínila, že po posledních volbách se postoj Radnice v Lišově k mnoha problémům změnil a jedním z nich je i výstavba obchvatu. Naše strana v roce 2005 iniciovala petici za vybudování obchvatu, později za provedení měření hluku a emisí, ale v tě době neměla dostatečnou podporu ze strany vedení města.
Nyní členové Rady města v čele se starostou absolvovali řadu jedenání k řešení toho, co občany velmi tíží už řadu let – enormní průjezd aut všech typů hlavní třídou. První jednání proběhlo v Praze na Generálním ředitelství silnic a dálnic za podpory poslance Vojtěch Filipa. Další pak s hejtmanem Jihočeského kraje p. Zimolou, který vyjádřil naprostou podporu našim požadavkům. Zmínil se o jednání s naším poslancem Petrem Braným, ředitelem Silnic a dálnic v Českých Budějovicích i novým ministrem dopravy. Na Ředitelství silnic a dálnic v Českých Budějovicích jednal i člen Rady města P. Dvořák a další jednání budou pokračovat. Rádi bychom požádali o pomoc i poslance ostatních stran. Obchvat města přece není politická záležitost, ale i pomoc občanům, kterou jsme jim všichni zvolení na jakékoliv úrovni zastupitelské demokracie slíbili. Tak nám držte palce, ať se dobrá věc podaří.

Miluše Joanidu

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře u Obchvat Lišova

1. Dotaz napsal:

Dobrý večer.
    Já sám jsem velikým příznivcem obchvatů a jsem rád, že komunisté se snaží v rámci svých možností tuto problematiku prosazovat.
    Víme, jak málo nových komunikací kolem Českých Budějovic se za posledních 20 let postavilo, obchvat je odsouván do nekonečna a vidíme jak tím město hrozně trpí.
    Děkuji komunistům, že prosazují správná řešení i v této oblasti.
    A mám dotaz:
    Jak se staví komunisté k otázce obchvatu v Trhových Svinech? Zde se též nedaří po roce 1989 najít nějaké vhodné řešení tohoto problému, doufám, že komunisté nejsou zde brzdou.
    Děkuji za odpověď
    Propravda
    .

• Odpověď napsal:

Dobrý den,
      píšu Vám jako občan Trhových Svinů. Místní zastupitelé KSČM zde rozhodně nejsou brzdou, naopak. Na rozdíl od Lišova zde jde o krajskou komunikaci. Problém je v ČSSD, jejíž zastupitel má v jediné reálné trase postavenu garáž a krajští zastupitelé za ČSSD proto nechtějí stavět. Hejtman Zimola také prohlásil, že peníze na řešení dopravy v Trhových Svinech projedl (proplácení zdravotnických poplatků) a že si zde máme stavět krajské silnice z obecního rozpočtu.
      František

2. Dotaz napsal:

Děkuji Františkovi za odpověď na můj dotaz.
    Snad se jednou Trhové Sviny dočkají …….
    Propravda