Dopravní podnik se postaral o zábavu na Zelený čtvrtek

Tentokráte byl program jednání zastupitelstva opravdu nabitý. Ještě hutnější však byly diskuze, které na Zelený čtvrtek zaznívaly jednací místností.
Opoziční zastupitelé se právem podivovali nad supermanažerskými schopnosti Slavoje Dolejše ale i nad zvláštní nevšímavostí primátora Thomy, tehdejšího předsedy dozorčí rady Dopravního podniku. Že zatím nejste v obraze? Ani se nedivím. Dovolte mi, abych to na následujících pár řádkách napravil.
Není to tak dávno, co se sešlo nové představenstvo DP. Předsedou na valné hromadě byl zvolen Slavoj Dolejš, který během dvou hodin objevil tak závažná pochybení, že úřadující generální ředitel Půlpán byl bez pardonu odvolán.
Dle slov Slavoje Dolejše mělo probíhat pod taktovkou generálního ředitele Půlpána přidělování zakázek bez předchozích výběrových řízení a pod. To je opravdu závažné pochybení. Jak je ale možné, že si toho nikdo z dozorčí rady nepovšiml? Dokonce ani primátor Thoma, který byl až do valné hromady předsedou dozorčí rady a měl vrámci své kontrolní činnosti na představenstvo DP dohlížet, nezaregistroval za let 8 let takový nešvar, co Dolejš odhalí za pouhé dvě hodiny.
Nově byl na valné hromadě předsedou dozorčí rady zvolen Sláma, tak snad mladá krev bude při kontrolní činnosti ostražitější…
Nechtěl bych se pouštět do spekulací, kdo komu stojí na kuřím oku. Jen vybízím k zamyšlení o tom, kdo se snaží vystupovat jako obětní beránek (když byly ty Velikonoce) .

Příspěvek byl publikován v rubrice České Budějovice, Články se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.