Týden v 10 větách – Diabolka

Příště nezapomenout. Při návštěvě zubní ordinace nezapomenout vzít sebou krabičku diabolek  nebo alespoň dvě diabolky. To aby ordinace neutrpěla materiálovou újmu. Je to odvážně dělat si   z zubařského stavu legraci, jak se říká hladit bosou nohou hada. Ale jak  být v obraze a neurazit. Jsou zubaři ještě lékaři nebo už umělci. Každá plomba je malé umělecké dílo, které je třeba ohodnotit příslušným honorářem. Kdo si myslí, že honorář je dvoustovka, tak je z pěkně laciného   kraje. Takže pozor, už návštěva čekárny vyčerpala vaši taxu hrazenou pojišťovnou a že dýcháte společný vzduch je bonus navíc. Já zapomněl, žádný bonus navíc, vzduch poctivě zaplatila  třicetikorunka. Co nás tedy asi čeká? Hegerem proklamovaná vize standardu, nadstandardu a finanční ‘motivace’ pacienta v zubařské ordinaci nebo kovárna, jako ve středověku.

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky, Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.