Vládním stranám se nemusíme podbízet

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Každoroční oslavu Svátku práce v jihočeské metropoli navštívily včera čtyři stovky lidí.

Mezi hlavní řečníky patřili předseda ÚV Vojtěch Filip, poslanec Evropského parlamentu a první československý kosmonaut Vladimír Remek a poslanec Petr Braný.

Vojtěch Filip vystoupil s projevem, který jako obvykle vzbudil velký ohlas mezi manifestujícími, členy i sympatizanty strany. Mluvil o tématech, která v minulých dnech proběhla médii. Vše uvedl do souvislostí, aby si posluchač mohl udělat reálný obraz vývoje, oproti všeobecnému mediálnímu tlaku a dezinformacím, které na nás denně chrlí média v potřebě zavděčit se vládnoucím stranám a jejich úzké garnituře. Václav Sezemský mi řekl: »Poslouchej, jak mluví, to přece musí pochopit každý, a musí mu věřit.« V krátkém a svěžím projevu Vladimír Remek pozdravil občany Českých Budějovic, kde má i své rodinné kořeny. Zájemci o jeho podpis i fotografii s prvním československým kosmonautem ho pak doslova zasypali.

Na mne osobně jako mladého člena strany zapůsobil průběh dnešní májové slavnosti povzbudivým dojmem, jako poučení pro prácí mezi lidmi a pro lidi.

Jan PIKOUS,

člen Zastupitelstva Českých Budějovic

Příspěvek byl publikován v rubrice Klub 1. máje, Novinky, České Budějovice, Články se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.