Josefovská

Trochu v předstihu jsme se v sobotu sešli s řadou hostů na akci organizované levicovým klubem mladých v Č. Budějovicích, tj. Klubem 1. máje . Jen těch Josefů bylo poskrovnu. To ovšem nevadilo, aby se všichni dobře pobavili při kytaře a harmonice. Bavili se všichni, včetně vzácných hostů. Předně nás navštívila poslankyně Ing. Květa Matušovská, většina ji asi bude znát ještě jako Květu Končickou. Za druhé byl hostem předseda Komise mládeže ÚV KSČM Zdeněk Milata. A nesmíme zapomenout na Davida Kváče, který se nedávno vrátil z návštěvy Kuby. Pobavit se přijeli i soudruzi ze Strakonic a Tábora. Ovšem smyslem setkání nebyla jen zábava, ale i diskuze. Hudbu tak střídalo vystoupení hostů a jejich odpovědi na otázky. Nechyběla ani diskuze po skupinkách, přesně tak jak oslovovala nadnesená témata. Řešilo se všechno, dění v parlamentu, život strany, postavení a názory mladých komunistů a sympatizantů, dění v regionech, zkušenosti z organizace volební kampaně a řada dalších a dalších témat. Už podle složení hostů je jasné, že jedním z témat byla i Kuba, což se nemohlo obejít bez fotek a kubánské hudby. Vše však musí jednou skončit, a tak nakonec s nově nabitým elánem se účastníci loučili s přáním dalších podobných setkání.

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce, Klub 1. máje, České Budějovice, Články se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.