PROBLÉMY ZŮSTALY

Pro město bez ohledu na stranickou příslušnost

V minulém období jsme měli v zastupitelstvu dva členy strany a jednoho bezpartijního. Byli aktivní při jednáních zastupitelstva a aktivně pracovali i v komisích. Přesto nejsme spokojeni. Z programu, se kterým jsme šli do minulých voleb, se podařilo jen málo.

Především výstavba komunikace č. 156/II, na jejíž stavbu byly zajištěny finanční prostředky, nebyla díky aktivitě sdružení Svinenský zvon realizována. Občané, kterých se stavba netýká, jsou proti, naopak souhlasí ti, kterým by silnice procházela přímo pod okny. S rekonstrukcí Nového města, která byla jednou z našich priorit, město neuspělo se žádostí o podporu Evropské unie. Proto jsme podpořili řešení situace úvěrem města. Vždy jsme podporovali to, co bylo přínosem pro město, snižovalo náklady a mělo zkvalitnit život ve městě. Kladně můžeme hodnotit, že se podařilo schválit územní plán a tím umožnit mnohým občanům výstavbu, na kterou dlouho čekali.

Do příštích čtyř let jdeme zase s tím, co se nepodařilo realizovat – nejdůležitější je pro nás obchvat navržený kolem Svinenského potoka a vyloučení dopravy z centra města. V minulém roce byla znovu vyhodnocena dopravní frekvence městem a potvrdila, že většina dopravy končí v našem městě a převládá z lokalit Benešov, Velešín a Besednice. Průjezd na Nové Hrady není pro řešení rozhodující a ukázalo se znovu, že severní obchvat by dopravu z centra nevyloučil.

Také rekonstrukce v Novém městě je nutná, nedopustíme, aby si obyvatelé této části „museli chodit pro vodu do kašny“. Považujeme také za nutné, aby hospodaření města, například v kotelně, nebylo ztrátové a nemuselo se dotovat z rozpočtu, který i tak nedostačuje pokrýt všechny potřeby města. Aby městské lesy hospodařily s kladným výsledkem jako doposud a byly pro město přínosem.

Budeme podporovat všechno, co je přínosem pro občany města jako řešení dopravy, zásobování vodou, energiemi, podpora rozvoje obchodní sítě, protipovodňová opatření. Další úkoly, jako výstavba společenských zařízení, hřišť a podobně, budeme řešit po dobudování technické infrastruktury, případně podle finančních možností města a získání dotací.

Bez ohledu na politickou příslušnost budeme vždy podporovat to, co prospívá městu a jeho občanům, nechceme politikařit a nechceme vyvolávat konfliktní situace při jednáních zastupitelstva. Budeme vždy hlasovat s tím, kdo bude prosazovat dobrou věc ve prospěch města a občanů, ať je příslušníkem jakékoliv strany nebo sdružení. Nechceme zklamat své voliče ani ostatní občany, abychom se mohli každému upřímně podívat do očí.

Nemůžeme slibovat, co všechno zajistíme, protože nerozhodujeme sami. Slíbit můžeme podporu dobrým věcem pro město a občany a případnou iniciativu k projednávaným návrhům řešení. Chceme, aby občané byli také lépe informováni o tom, co vedení města řeší a připravuje.

Kandidáti do zastupitelstva za KSČM v Trhových Svinech

Příspěvek byl publikován v rubrice Trhové Sviny, Volby, Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.