POZDRAV Z TÝNA NAD VLTAVOU

Zdravím Vás všechny čtenáře těchto stránek a jsem rád, že mohu dříve, než představím Týn nad Vltavou a práci komunistů v tomto městě, všechny pozdravit.

Děkuji mladým členům a sympatizantům s levicovou a zejména komunistickou politikou za pomoc a vytvoření web stránek KSČM v okrese České Budějovice. Tato forma informací zde chyběla a potřebuje plnou podporu a to zejména ze strany přispěvatelů. To ovšem neznamená, že je třeba ostatní informační toky přerušit, či úplně zrušit.

Město Týn nad Vltavou se nachází v centrální části jižních Čech, 30 km severně od Českých Budějovic a 125 km jižně od Prahy. Počet obyvatel byl k 31.12.2009 8.417 s průměrným věkem 37,87 let. Toto mládí bylo výrazně ovlivněno i vybudováním a provozem jaderné elektrárny Temelín. Tato pracovní jistota se zpětně odráží i v názorové hladině obyvatel Týna nad Vltavou, kteří žijí v 8 částech obce jako jsou Hněvkovice, Koloděje nad Lužnicí, MaláStrana, Netěchovice, Nuzice, Předčice a Hlinecké sídliště a to jsou zároveň okrsky volebního obvodu Týn nad Vltavou.

Počátky Týna nad Vltavou se datují již od 1.pol. 11.století,kdy bylo území v majetku pražského biskupství. Ve 13. století byl založen hrad,který zanikl koncem 17.století. K roku 1229 se vztahuje první písemná zpráva o městě. Bylo zde překladiště soli a vorařské centrum,které zůstalo centrem až do počátku 20.století.

Tradice jsou zde bohaté a různé zájmy a potřeby obyvatel se promítaly do bohaté spolkové činnosti. Dnes zde pracuje 23 spolků a občanských sdružení, přičemž v těch nejpočetnějších a s největšími tradicemi jsou vedeny členy MO KSČM nebo v nich mají nezastupitelnou a významnou pozici.To umožňuje i přes vysoký věk i nadále ovlivňovat obyvatele v Týně. Velmi dobře si v tomto směru vede divadelní spolek Vltavan, Veteráni i MO rybářů apod.

V čele městské samosprávy působí:
starosta – Mgr. Šnorek Milan (ODS)
l.místostarosta – Němec Frant. (ČSSD)
2.místostarosta – Machálek Ivo (SSO)

V 21 členném zastupitelstvu pracují za KSČM Mgr. Jaroš Miroslav a Ing. Frýba Eduard (bezpartijní). O práci našich zastupitelů, volebním programu a další informace budeme pravidelně dodávat

RSDr.Květoslav Kolařík

Příspěvek byl publikován v rubrice Týn nad Vltavou, Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.