Pozdrav z Lišova

Milý čtenáři,

Určitě jsi zahlcen hororovými zprávami z našich médií všeho druhu a proto se chci s Tebou podělit o něco pozitivního,co se nedávno stalo u nás v Lišově.

Stejně jako téměř v celé republice vládla na naši radnici od listopadu 1989 pravice nejdříve OF a pak ODS.Jenže občané už toho měli dost a tak v podzimních komunálních volbách (2010 ) dali jasně najevo,že chtějí změnu. ODS ztratila 2 mandáty,dostala 6,stejně jako Sdružení nezávislých kandidátů (samí mladí lidé ), ČSSD 4, KDÚ-ČSL udržela své 3 mandáty a KSČM také udržela své 2 mandáty.

Hned po volbách se SNK,lépe řečeno její vedoucí kandidát a bývalý místostarosta p.Švec chopil iniciativy,oslovil strany,kromě ODS a vyzval je ke spolupráci.

A tak vznikla široká koalice bez ODS,která se dohodla na volbě nového starosty ( panu Švecovi ),místostarostovi za ČSSD (panu ing. Chloubovi ) a ostatních  radních ze všech stran,včetně jednoho z ODS.

Samozřejmě, že se to ODS nelíbilo a tak její vyslanci obcházeli jednotlivé zastupitele,přemlouvali je,nabízeli posty,dokonce vyhrožovali. I na ustavujícím zasedání se snažili dělat problémy  ( procedurálními obstrukcemi ), ale tím jen před občany ukázali o co jim jde.

Teď už se situace uklidnila,nová Rada města pracuje naplno,ustavila si na pomoc komise,rozdělila si zodpovědnost za jednotlivé úseky  úseky činnosti,prostě jedná jako dělný kolektiv.V nejbižším období si chce stanovit priority,protože peněz není dost a všechny nahromaděné problémy nelze řešit naráz.A hlavně chce otevřeně komunikovat s občany, proto jich také řadu nová Rada města  přizvala jak do komisí tak do finančního a kontrolního výboru.

Už zbývá jen si přát,aby všem vydržel elán a práce se dařila.

Miluše Joanidu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Lišov, Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.