Otázka: Je to jakoby komunisté nebyli !!!

Otázka:

Tyto vaše stránky vítám, snad se konečně něco dozvím o politice KSČM. Proč nepíšete žádné články do budějovických tiskovin, jako je např.Ahoj, nebo do novin z českobudějovické radnice? Je to jakoby komunisté nebyli !!!
Děkuji.

Odpověď:

Do novin, rozhlasu nebo televize se nám podaří „proniknout“ jedině, když je to v zájmu redakce (často je vyjádření tak zkráceno, že nevyjadřuje nic podstatného, nebo je to spíše štěk do ankety), nebo pokud se nám povede vyvolat zájem. A to není jednoduché. Články, kterými bychom potřebovali oslovit lidi a informovat je o našem řešení věcí, které se jich týkají, lze v podstatě zvečejnit jen za úhradu (a to není levné), jako placenou inzerci.

Radniční noviny jsou dost specifickou tiskovinou. Slouží k představování se čelních funkcionářů města a těžko v nich lze vést volnou diskuzi ze stranických pozic. Už v období kolem roku 2000, když KSČM měla zástupce v radě města, jsme se pokoušeli prosadit redakční radu, která by více otevřela diskuzi jednotlivým stranám…, leč nepodařilo se. (Tehdy to byla speciálně placená příloha Jihočeských listů.)

Přece jen největší možností oslovení občanů-voličů i ostatních jsou Haló noviny a Radio Futura, které jsou naší straně vlastní. Ale i nákup deníku není pro občana levnou záležitostí. Přesto je to nejlepší informační zdroj pro toho, kdo chce dobré informace o naší politice.

Zejména od zastupitelů za KSĆM ve městě i v ostatních obcích v okrese očekávám, že jejich politická řešení a zodpovědnost vůči občanům a programu strany si vynutí zájem novinářů a zveřejňování.

Vytvoření webových stránek a jejich co nejlepší obsah považuji za velmi důležitý úkol a možnost oslovovat zvláště mladší generaci, studenty i pracující. Proto od tvůrčí skupiny, která se tohoto úkolu ujala, očekávám jeho rychlé a kvalitní naplnění. V kampani před letošními komunálními volbami jsme také vyzkoušeli vydávat tiskovinu ve formě regionálních novin. Měla dobrý ohlas. Bylo by dobře, kdybychom ji vydávali alespoň dvakrát do roku, zejména v kampaních. Ale není to levná záležitost, a proto je nutné, aby takové noviny měli vylmi dobrý obsah, koncentrovaná sdělení. Prostřednictvím těchto novin se nám mimo jiné velmi dobře dařilo navazovat kontakt s občany při našich předvolebních akcích na veřejnosti.

Ivan Nadberežný, předseda Městského výboru KSČM, předseda Klubu zastupitelů za KSČM v Českých Budějovicích.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dotazy, Novinky, Články se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.