Setkání mladých na plese v Budějovicích

Logo klubu 1. máje

Vynikající nálada a skvělá hudba, tak bychom mohli ve zkratce popsat XIX. ples levice v Českých Budějovicích.

Úvodního slova se ujal předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip, který tak zahájil všeobecný taneční rej na parketu.

Půvabné taneční vystoupení »S hůlkou« předvedla Lucie Počtová, mladá a neméně půvabná krajská zastupitelka. Celý ples bravurně uváděla Eva Hlavová-Gazdová, opět mladá zastupitelka (a pedagožka), tentokrát v Českých Budějovicích. Tombola, tak ta pochopitelně také chybět nemohla…

Výjmečnost plesu spočívala v jeho hostech. Mezi pravidelné hosty lze mimo Vojty Filipa zařadit i poslance Petra Braného a další známé jméno – Ivana Nadberežného. Tentokrát však překvapením plesu bylo 12 mladých hostů z Rakouska, reprezentujících Junge Linke (JL) a Kommunistischer StudentInnenverband (KSV). Jazyková rozlišnost nebyla na překážku, protože těm, co se chtějí domluvit, stačí úsměv, ruce, tužka nebo počítač a… domluví se.

Ples se tak stal prvním úspěšným setkáním mladých členů a sympatizantů KSČM sdružených v českobudějovickém Klubu 1. máje s mladýmí levicovými Rakušany. Další společné akce na sebe určitě nenechají dlouho čekat, protože nikomu z nich určitě není cizí heslo »…, spojte se«.

Klub 1. máje  - levicový klub mladých České Budějovice

Příspěvek byl publikován v rubrice Akce, Galerie, Klub 1. máje, Články se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.